Ugress

Trøndelag Sankeri plukker de råeste sopper og nyttevekster som sendes til Michelin restauranter i Norden. Sankerne, eller «villbøndene» på sankeriet er en bukett med folk på ytterpunktene av det formatiserte samfunnet vi har i dag.

Et samfunn hvor det ikke er plass til å være annerledes, hvor alt skal plasseres, kategoriseres og diagnostiseres. Mister vi ikke da krydderet i hverdagen, nyttevekstene, som gjør verden fargerik og interessant?

Ugress er en film om engasjement, utenforskap og samhold.

Trøndelag Sankeri harvests the finest mushrooms and herbs that are sent to Michelin-starred restaurants in the Nordic region. The pickers, or ‘wild farmers’ at the company, are a bouquet of people at the edges of the formatised society we have today.

A society where there is no room to be different, where everything must be placed, categorised and diagnosed. Aren’t we then losing the spice of everyday life, the herbs that make the world colourful and interesting?

Ugress (Thistle) is a film about exclusion, nature and togetherness.

Date
In development
Roles
Idea, script, direction, production and editing
Genre
Feature Documentary

Utenforskap, naturen og samhold