Webserien IndieLand tar oss med på en reise i norsk indiemusikk. Gjennom fem episoder møter vi produsenter, artister og bransjefolk som Thomas Felberg, Erlend Gjerde, Sondre Lerche, Steven Wilson, Kåre Vestrheim, Esben Selvig, Unni Wilhelmsen, Tuva Syvertsen, Mari Boine, Helge Westby, Knut Henrik Ytre-Arne, Frithjof Hungnes og Larry Bringsjord.

Hva var det som fikk Erlend Gjerde til å bli metaltrommis? Hvordan startet det for Sondre og Unni? Hvorfor har ikke Tuva Syvertsen brydd seg så mye om Spellemannsprisen, før inntil nylig? Og hvordan skal artister tjene penger i framtida?

Serien er produsert av Hacienda i samarbeid med FONO, interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper. I snart et halvt århundre har FONO arbeidet for å ivareta de økonomiske, politiske og ideelle interessene til den uavhengige delen av norsk musikkbransje. Og for ordens skyld, vi snakker ikke om en marginal del av musikkbransjen. Hvert år slippes mer enn 700 album og tusenvis av låter i Norge, og 90 prosent av disse skjer via norske uavhengige selskaper og produsenter. Med andre ord, uten indieselskapene ville all annen musikk enn mainstream forsvunnet.

Men alt er ikke en kappleik på roser. Eller poging i kjelleren for den saks skyld. Utfordringene står i kø. Digitalisering har ført til at den økonomiske modellen for industrien har endret seg totalt, og gjort det enda vanskeligere for de mange små og uavhengige. Hvordan kan vi sikre en mer rettferdig fordeling?

IndieLand handler om bevaring og utvikling av vår felles kulturarv. Det handler om vår nasjonale identitet. Det handler om å synliggjøre bredden av norsk musikk. For du visste kanskje ikke at mange av dine favorittartister er nettopp indie?

Kunde
FONO
Premieredato
I produksjon
Roller
Ide, manus, regi, produksjon og klipp
Sjanger
Dokumentar Serie

Alle har vært indie en gang i livet