Sweatshop

Sweatshop – Dødsbillig mote og sesong 2 Jakten på en levelønn har hatt en innvirkning på mennesker over hele verden. Mer enn 20 millioner har allerede sett nettserien, og den har blitt solgt til TV kanaler og vist på festivaler og arrangementer over hele verden, fra New Zealand til Canada, Argentina til Tsjekkia.

På toppen av dette vant Hacienda Gullruten for serien i 2015. Vi er den første nettserien noensinne som vinner den prisen i Norge.

I Sweatshop sesong 1 – Dødsbillig mote ser vi hva som skjer når man sender tre norske ungdommer ut i verden for å møte dem som syr klærne våre? I sesong 1 får vi se og oppleve forholdene for tekstilarbeiderne i Kambodsja på nært hold gjennom øynene til Frida, (18), Ludvig (20) og Anniken (17).

I Sweatshop sesong 2 – Jakten på en levelønn vender fire skandinaviske motebloggere tilbake til kambodsjanske sweatshops. Anniken Jørgensen og Frida Ottesen fra første sesong får selskap av de to svenske motebloggerene, Sarah Tjulander og Lisa Tellbe. De fire unge skandinaviske kvinnene vender tilbake til Kambodsja som aktivister, ikke lenger turister. Showet undersøker hvor mye, og om noe, faktisk har endret seg det siste året.

 

 

Se webserien på Aftenposten
Se webserien på On Demand
Kunde
Aftenposten
Premieredato
2015 / 2017
Roller
Ide, manus, produksjon og klipp
Sjanger
Webserie

A web-serie with an impact worldwide: more than 12 million have already seen it