Motherhood

Hvor langt vil du gå for dine barn?

Hva gjør deg til den perfekte mor? Det er lett å føle presset her hjemme. Tidsklemma. Kvalitetstid. Glutenfri mat. Håndball eller fotball? Nistemat som gir barnet lyst til å spise. Blå eller rosa genser? Merkeklær. Hva med meg selv, når skal jeg få tid til meg selv? Jeg kan jo ikke bare være mor?

For andre er dette en helt fjern verden. De har ingen valg å ta. Det handler kun om å overleve. Man gjør det man kan for å få nok til mat, et par sko til barna og er man heldig, og flink, kanskje skole for barna.

Dette misforholdet mellom å være mor her hjemme og mor i et fattig land ville bloggerne Marna Haugen Burøe (Komikerfrue) og Mia Charlotte Johnsen (MiaCharlotte) finne ut mer om. Marna (36) har to små barn, Mia Charlotte (22) har tre små barn.

I webserien Motherhood tok vi dem med til Nepal å møte kvinner og mødre som er utsatt for systematisk undertrykking, fattigdom og tvangstradisjoner som går på tvers av våre moralske og etiske verdier. Voldelige fedre, egne hytter for kvinner som har menstruasjon, kastesystemet, prostitusjon. Hva er historiene deres? Hva tenker de vi møter om situasjonen de er i? Hvordan er det mulig å leve slik de gjør? Og ikke minst: Hva sier det om hvor langt vi som menneske er villig til å strekke oss i en håpløs situasjon for at våre egne barn skal få et bedre liv enn vi selv har klart?

Gjennom Motherhood får vi et innblikk i en verden der urettferdighet og undertrykkelse er hverdagen. Gjennom Marna og Mia Charlotte blir det umulig å velge bort eller scrolle forbi disse sterke historiene.

 

Se webserien på Aftenposten
Kunde
Aftenposten
Premieredato
2017
Roller
Ide, manus, produksjon og klipp
Sjanger
Webserie

Motherhood is the most watched series on Aftenposten in 2017