LEV VEL

Da vi lagde Under Huden, fikk vi tilbakemeldinger på at mange med tilsvarende, men ikke minst også andre type diagnoser fant det enklere å være åpne om egen sykdom og utfordringer. Serien ble en av de mest populære dokumentarfilmene på VGTV før den også ble sendt som dokumentar serie på NRK. Kunnskap har spredt vidt om et tema som interesserer mange, noe som er viktig i veien til målet om å bygge ned fordommer og kunnskapsmangel i offentligheten om disse sykdommene.

Tilbakemeldingene viser at kunnskapen var nødvendig. Den viser også at det ikke var nok. Vi trenger flere som Tonje, Sanna og Vilde, med andre diagnoser, for å tette kunnskapshullet også om usynlige sykdommer som kan gi utfordringer i hverdagen.

I Under Huden – sesong 2 møter vi Thomas Vibeke og Vilde som lever med henholdsvis psoriasisartritt, radiografisk aksial spondyloartritt (rSpA, tidligere Bekthreves syndrom) og en tykktarmsinfeksjon.

……….

In the documentary “Live well” we meet Vilde, Vibeke and Thomas. All three have chronic conditions that have a major impact on their lives.
Vilde has Crohn’s disease, Vibeke struggles with axial spondyloarthritis and Thomas has psoriasis and psoriatic arthritis. They’ve all found ways to cope with their troubles.

Watch it on VGTV now: https://tv.vg.no/video/274359/lev-vel

Genre / Sjanger
Documentary / Dokumentar
Premieredato
September 2023
Partner / Samarbeidspartner
Psoriasis og Eksemforbundet

En dokumentar serie om å leve med skjulte sykdommer